Slå op med fake news!

Projektet “Slå op med fake news” giver lærer, elever og alle andre mulighed for at forstå mekanismerne bag misinformation og desinformation.

Brug materialet som et supplement i undervisningen eller til møder på biblioteket, det består af flere elementer: 

Danmarks Biblioteksforening er ved at udarbejde materiale, hvor du sammen med eleverne kan blive klogere på fake news og kildekritik på internettet. Du kan allerede nu høre mere om materialet ved at skrive til Simon Rosenstand på mail: kom@db.dk.

Her på siden vil du i efteråret kunne følge nogle digitale høringer, hvor fagfolk og forskere giver indblik i fake news og misinformation. Datoerne på høringerne vil blive offentliggjort løbende. Allerede nu er du velkommen til at bruge de høringer, som lex.dk har gennemført. Du finder dem på https://mere.lex.dk/slaa-op-med-fake-news-oversigt/.

Desuden kan du allerede nu booke lex.dk’s unge digitale ambassadører. Ambassadørerne kan komme ud på din skole, dit bibliotek eller i din forening, hvor de vil gennemføre workshops og fortælle om fake news og misinformation. Er du interesseret i at høre mere om dette, kan du skrive til bookning@lex.dk.

Projektet “Slå op med fake news” er støttet af Kulturministeriets udviklingsmidler for folkebiblioteker. Projektet er tilrettelagt af Danmarks Biblioteksforening, lex.dk, Foreningen af Lærere i Historie og Samfundsfag og Biblioteksvagten.

Projektet retter sig mod unge på 13-18 år.