Lex Mig podcast

I samarbejde med 24syv producerer lex.dk en videnspodcast rettet mod de ældste elever i folkeskolen og på de gymnasiale uddannelser. I Lex Mig interviewer værten en af lex.dk’s fagansvarlige om et emne, et begreb eller noget helt tredje med det formål at give den studerende en god introduktion til og indsigt i emnet.

Niels Bohr – 27/3-2024

Anja Skaar Jacobsen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Niels Bohr. Anja er forskningskonsulent ved Niels Bohr Arkivet og fagansvarlig på lex.dk.

H.C. Ørsted – 27/3-2024

Anja Skaar Jacobsen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om H.C. Ørsted. Anja er forskningskonsulent ved Niels Bohr Arkivet og fagansvarlig på lex.dk. 

Queer – 20/3-2024

Dag Ole Hede er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om queer. Dag er ph.d. i litteraturvidenskab og lektor emeritus ved Syddansk Universitet, Institut for Kultur og Sprogvidenskaber og fagansvarlig på lex.dk. 

Karen Blixen – 20/3-2024

Dag Ole Hede er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Karen Blixen. Dag er ph.d. i litteraturvidenskab og lektor emeritus ved Syddansk Universitet, Institut for Kultur og Sprogvidenskaber og fagansvarlig på lex.dk.

Joe Biden – 13/3-2024

Niels Bjerre Poulsen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Joe Biden. Niels er ph.d. i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara og fagansvarlig på lex.dk.

Donald Trump – 13/3-2024

Niels Bjerre Poulsen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Donald Trump. Niels er ph.d. i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara og fagansvarlig på lex.dk.

Super Tuesday – 6/3-2024

Niels Bjerre Poulsen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Super Tuesday. Niels er ph.d. i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara og fagansvarlig på lex.dk.

Midtvejsvalg i USA – 6/3-2024

Niels Bjerre Poulsen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om midtvejsvalg i USA. Niels er ph.d. i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara og fagansvarlig på lex.dk.

Hinduisme – 28/2-2024

Marianne Fibiger er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om hinduisme. Marianne er lektor og ph.d. ved Aarhus Universitet på afdelingen for religionsvidenskab og fagansvarlig på lex.dk


Social arv –  28/2-2024

Morten Ejrnæs  er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om social arv. Morten er sociolog og lektor emeritus ved Aalborg Universitet og fagansvarlig på lex.dk.  

Oligarki – 21/2-2024

Thomas Heine Nielsen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om oligarki som begreb. Thomas er lektor i klassisk græsk ved Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk.  

Athens demokrati – 21/2-2024

Thomas Heine Nielsen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Athens demokrati som begreb. Thomas er lektor i klassisk græsk ved Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk

Dalitter – 14/2-2024

Caroline Lillelund er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om dalitter. Caroline er ph.d. i antropologi og specialiseret i indisk kunst, kultur og samfund. Hun er også fagansvarlig på lex.dk.

Adivasi – 14/2-2024

Caroline Lillelund er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om adivasi. Caroline er ph.d. i antropologi og specialiseret i indisk kunst, kultur og samfund. Hun er også fagansvarlig på lex.dk.

Kaste – 7/2-2024

Caroline Lillelund er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om kaste som begreb. Caroline er ph.d. i antropologi og specialiseret i indisk kunst, kultur og samfund. Hun er også fagansvarlig på lex.dk.

Dronning Mary – 7/2-2024

Emma Paaske er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om dronning Mary. Emma er arkivar i Rigsarkivet og fagansvarlig på lex.dk.

Kong Frederik 10. – 31/1-2024

Emma Paaske er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om kong Frederik 10. Emma er arkivar i Rigsarkivet og fagansvarlig på lex.dk.

Dronning Margrethe – 31/1-2024

Emma Paaske er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om dronning Margrethe. Emma er arkivar i Rigsarkivet og fagansvarlig på lex.dk.

Sikhisme – 24/1-2024

Marianne Fibiger er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om sikhisme. Marianne er lektor og ph.d. ved Aarhus Universitet på afdelingen for religionsvidenskab og fagansvarlig på lex.dk

Osmannerriget – 24/1-2024

Yusuf Çakın er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Osmannerriget. Yusuf er cand.mag. i historie ved Aalborg Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Margaret Thatcher – 17/1-2024

Ole Helmersen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Margaret Thatcher. Ole er lektor emeritus ved Copenhagen Business School og fagansvarlig på lex.dk.

Winston Churchill – 17/1-2024

Ole Helmersen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Winston Churchill Ole er lektor emeritus ved Copenhagen Business School og fagansvarlig på lex.dk.

Charles 3. – 10/1-2024

Ole Helmersen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Charles 3 Ole er lektor emeritus ved Copenhagen Business School og fagansvarlig på lex.dk.

Elizabeth 2. – 10/1-2024

Ole Helmersen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Elizabeth 2. Ole er lektor emeritus ved Copenhagen Business School og fagansvarlig på lex.dk.

Pride – 3/1-2024

Peter Edelberg er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Pride. Peter er studielektor i historie og ph.d. ved Saxo Instituttet på Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

LGBT+ Danmark – 3/1-2024

Peter Edelberg er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om LGBT+ Danmark. Peter er studielektor i historie og ph.d. ved Saxo Instituttet på Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Max Weber – 27/12-2023

Hans Henrik Bruun er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Max Weber. Hans Henrik er adjungeret professor ved Sociologisk Institut ved Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Boris Johnson – 27/12-2023

Ole Helmersen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Boris Johnson. Ole er lektor emeritus ved Copenhagen Business School og fagansvarlig på lex.dk.rlig på lex.dk.

Jul – 20/12-2023

Caroline Nyvang er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om jul. Caroline er cand. mag. i historie og fagansvarlig på lex.dk.

Overtro – 20/12-2023

Caroline Nyvang er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om overtro. Caroline er cand. mag. i historie og fagansvarlig på lex.dk.

Brexit – 13/12-2023

Ole Helmersen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Brexit. Ole er lektor emeritus ved Copenhagen Business School og fagansvarlig på lex.dk.

Feminisme – 13/12-2023

Drude Dahlerup er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om feminisme. Drude er professor i statskundskab ved Stockholms Universitet og Roskilde Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

MeToo – 6/12-2023

Drude Dahlerup er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om MeToo. Drude er professor i statskundskab ved Stockholms Universitet og Roskilde Universitet. Hun er også fagansvarlig på lex.dk.

Kvindebevægelsen – 6/12-2023

Drude Dahlerup er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om kvindebevægelsen. Drude er professor i statskundskab ved Stockholms Universitet og Roskilde Universitet. Hun er også fagansvarlig på lex.dk.

1. Verdenskrig – 29/11-2023

Nils Arne Sørensen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om 1. Verdenskrig. Nils er professor i historie ved Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber på Syddansk Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Versaillestraktaten – 29/11-2023

Nils Arne Sørensen er gæste-eksperten i dagens afsnit af Lex Mig om Versaillestraktaten. Nils er professor i historie ved Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber på Syddansk Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Socialkonstruktivisme – 22/11-2023

Søren Harnow Klausen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Socialkonstruktivisme. Søren er professor i filosofi ved Syddansk Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Stjerneudvikling – 22/11-2023

Peter Thejll er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om stjerneudvikling. Peter er uddannet astrofysiker fra Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Hvide dværge – 15/11-2023

Peter Thejll er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om hvide dværge. Peter er uddannet astrofysiker fra Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Jordskin – 15/11-2023

Peter Thejll er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om jordskin. Peter er uddannet astrofysiker fra Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

V-dag – 8/11-2023

Peter Hertel Rasmussen  er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om V-dag. Peter er cand.phil. i historie fra Københavns Universitet i 1975, MA i War Studies fra King’s College London i 1977, og så har han været ansat i Udenrigsministeriet fra 1979 til 2013. Peter er fagansvarlig på lex.dk.

Modstandsbevægelsen – 8/11-2023

Peter Hertel Rasmussen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om modstandsbevægelsen. Peter er cand.phil. i historie fra Københavns Universitet i 1975, MA i War Studies fra King’s College London i 1977, og så har han været ansat i Udenrigsministeriet fra 1979 til 2013. Peter er fagansvarlig på lex.dk.

2. Verdenskrig – 1/11-2023

Peter Hertel Rasmussen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om 2. Verdenskrig. Peter er cand.phil. i historie fra Københavns Universitet i 1975, MA i War Studies fra King’s College London i 1977, og så har han været ansat i Udenrigsministeriet fra 1979 til 2013. Peter er fagansvarlig på lex.dk.

Anarkisme – 1/11-2023

Christian Franklin Svensson er gæste-eksperten i dagens afsnit af Lex Mig om anarkisme. Christian er antropolog og ph.d. i social innovation og forandring og fagansvarlig på lex.dk.

Vietnamkrigen – 25/10-2023

Niels Bjerre Poulsen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Vietnamkrigen. Niels er ph.d. i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara og fagansvarlig på lex.dk.

Middelalderen – 25/10-2023

Jytte Lyngvig er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om middelalderen. Jytte er ph.d. fra Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk

USA’s forfatning – 18/10-2023

Niels Bjerre Poulsen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om USA’s forfatning. Niels er ph.d. i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara og fagansvarlig på lex.dk.

Trumandoktrinen – 18/10-2023

Niels Bjerre Poulsen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Trumandoktrinen. Niels er ph.d. i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara og fagansvarlig på lex.dk.

Voltaire – 11/10-2023

Jytte Lyngvig er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Voltaire. Jytte er ph.d. fra Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Oplysningstiden – 11/10-2023

Jytte Lyngvig er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om oplysningstiden. Jytte er ph.d. fra Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Fattigdom – 4/10-2023

Morten Ejrnæs er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om fattigdom. Morten er sociolog og lektor emeritus ved Aalborg Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Cyril Ramaphosa – 4/10-2023

Stig Jensen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Cyril Ramaphosa. Stig er lektor på Center for Afrikastudier ved Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Nelson Mandela – 27/9-2023

Stig Jensen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om Nelson Mandela. Stig er lektor på Center for Afrikastudier ved Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Apartheid – 27/9-2023

Stig Jensen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om apartheid. Stig er lektor på Center for Afrikastudier ved Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Ontologi – 20/9-2023

Søren Harnow Klausen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om ontologi. Søren er professor i filosofi ved Syddansk Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Nihilisme – 20/9-2023

Jesper Ryberg er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om nihilisme. Jesper er professor i etik og retsfilosofi ved Roskilde Universitet. Jesper er også fagansvarlig på lex.dk.

Realisme – 13/9-2023

Søren Harnow Klausen er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om realisme. Søren er professor i filosofi ved Syddansk Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Den franske revolution – 13/9-2023

Nicolai von Eggers er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om den franske revolution. Nicolai er forsker i historie ved Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Bureaukrati – 6/9-2023

Hans Henrik Bruun er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om bureaukrati. Hans Henrik er adjungeret professor ved Sociologisk Institut ved Københavns Universitet. Hans Henrik er også fagansvarlig på lex.dk.

Utilitarisme – 6/9-2023

Jesper Ryberg er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om  utilitarisme. Jesper er professor i etik og retsfilosofi ved Roskilde Universitet. Jesper er også fagansvarlig på lex.dk.

Altruisme – 30/8-2023

Jesper Ryberg er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om altruisme. Jesper er professor i etik og retsfilosofi ved Roskilde Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Slaveri – 30/8-2023

Nicolai von Eggers er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om slaveri. Nicolai er forsker i historie ved Københavns Universitet og fagansvarlig på lex.dk.

Vaccinemodstand – 23/8-2023

Rikke Alberg Peters er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om vaccinemodstand. Rikke er cand.mag. i Idéhistorie og tysk og har en ph.d. i Idéhistorie. Rikke er også fagansvarlig på lex.dk.

NATO – 23/8-2023

Iben Bjørnsson er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om NATO. Iben er koldkrigshistoriker og fagansvarlig på lex.dk.

Den dybe stat – 16/8-2023

Rikke Alberg Peters er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om den dybe stat. Rikke er cand.mag. i Idéhistorie og tysk og har en ph.d. i Idéhistorie. Rikke er også fagansvarlig på lex.dk.

Den kolde krig – 16/8-2023

Iben Bjørnsson er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om den kolde krig. Iben er koldkrigshistoriker og fagansvarlig på lex.dk.

Woke – 9/8-2023

Rikke Alberg Peters er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om woke. Rikke er cand.mag. i Idéhistorie og tysk og har en ph.d. i Idéhistorie. Rikke er også fagansvarlig på lex.dk.

Atomvåben – 9/8-2023

Iben Bjørnsson er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om atomvåben. Iben er koldkrigshistoriker og fagansvarlig på lex.dk., Danmarks nationalleksikon.

Deepfake – 9/8-2023

Rikke Alberg Peters er gæste-eksperten i dette afsnit af Lex Mig om deepfake. Rikke er cand.mag. i Idéhistorie og tysk og har en ph.d. i Idéhistorie. Rikke er også fagansvarlig på lex.dk.