NYE ANSIGTER PÅ LEX.DK


14. februar 2022

Langt de fleste artikler på lex.dk stammer fra den trykte udgave af Den Store Danske Encyklopædi. Dens artikler var skrevet af et meget stort antal danske forskere. Vi har nu igangsat et større arbejde for at få lavet ordentlige præsentationer af skribenterne. Læs hele nyhedsbrevet.

Glædelig jul fra lex.dk


20. december 2021

Redaktionen på lex.dk ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Brugen af lex.dk fortæller om året, der gik. Læs hele nyhedsbrevet.

lex.dk kan videreføres


7. december 2021

Regeringen meldte mandag ud, at der er afsat penge på den kommende finanslov til en videreførelse af lex.dk. Det betyder, at Danmark fortsat vil have et nationalt digitalt opslagsværk. Læs hele nyhedsbrevet.

Solid baggrundsviden til KV21 på lex.dk


13. november 2021

På lex.dk har vi sammensat en temaside med solid baggrundsviden om kommunal- og regionalvalget. Her finder du overordnede artikler om rammerne for valget, og der er forklaring af relevante begreber. Læs hele nyhedsbrevet.

SLÅ OP MED FAKE NEWS i valgkampen


5. november 2021

Den 11. november – lige før kommunalvalget – har Mette Vibe Utzon professor Jørgen Grønnegaard Christensen med til en online-event. Læs hele nyhedsbrevet.

SLÅ OP MED FAKE NEWS om klima


25. oktober 2021

Torsdag den 28. oktober har journalist Lasse Sjørslev professorerne Jens Hesselbjerg og Vincent F. Hendricks som gæster til en samtale om klima. Læs hele nyhedsbrevet.

SLÅ OP MED FAKE NEWS om Tyskland


17. september 2021

Den 23. september har Mette Vibe Utzon professor Peter Nedergaard og professor Marlene Wind som gæster til en samtale om vores billede af Tyskland. Læs hele nyhedsbrevet.

SLÅ OP MED FAKE NEWS om forskning


4. september 2021

Den 9. september har lex.dk og Ritzau inviteret professor i forskningsformidling Anja C. Andersen og idehistoriker Rikke Peters, til en samtale med Anja Bo om, hvordan man som almindelig borger og mediebruger kan skelne mellem fake og fakta når vi hører om ny forskning. Læs hele nyhedsbrevet.

SLÅ OP MED FAKE NEWS:
lex.dk og Ritzau holder høring


30. marts 2021

lex.dk og Ritzau arrangerer en online-høring hvor vi sammen med nogle af landets førende forskere og en række politikere vil prøve at få få en dybere forståelse for mekanismerne bag og omfanget af fake news. Læs hele nyhedsbrevet.